Müsli

Det här var första gången jag gjorde müsli.
Fruktansvärt gott!
Enkelt var det oxå och säkert billigare än att köpa.;-)
Jag hittade receptet hos Glutenfria köket men har ändrat pyttelite i receptet.

Till ca 1 liter müsli:

4 dl havre (ren)
1½ dl riven kokos
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfröm
½ dl boveteflingor
¼ dl linfrön
½ dl hackade hasselnötter
½ dl hackad mandel
¾ dl rörsocker
1-2 tsk kanel
2 msk rapsolja
1 dl vatten

Blanda alla ingredienser i en skål och häll ut på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter, (Jag hade plåten inne en liten stund till) rör om då och då under tiden du har plåten i ugnen.
Låt svalna på plåten och häll sedan upp i en burk.


Kanelbullens dag!

Ja, idag är det kanelbullens dag!
 
En del är emot såna dagar men jag tycker att det är lite skoj!
Tyvärr blir det ingen hembakt bulle för mig idag. Har lite för fullt i frysen.;-)
 
Men jag har ett recept väl värt att prova för er som tänkt baka!
 
Har provat receptet på glutenfria kanelbullar 2-3 gånger och de har blivit jättegoda!

Tunnbröd med Jyttemjöl

Det här receptet fick jag "nys" om i en grupp på Facebook!
En jättebra grupp som heter "Vi med celiaki".
Det var en tjej som heter Lillemor som lade ut receptet men jag har skrivit om det lite.
Jag hoppas att det är ok för henne.
 
Jätte enkelt att kavla, hade fasat lite för det momentet men det gick hur bra som helst!
 
 

1½ paket jäst
150 gram margarin eller smör
9 dl mjölk eller filmjölk
3 tsk salt
1 dl sirap
3 msk fiberhusk
1 pkt blått Jyttemjöl + 2 dl av glutenfri mjölmix
eller ca 1 pkt Finax + 4-5 dl till
(Tänk på att ha lite mjöl till utbakningen kvar)

Gör så här:

Smält matfettet, tillsätt mjölk eller fil och värm tills att det är fingervarmt.
Rör jästen med sirapen och saltet i en assistentskål.
Häll i degspadet tillsätt fiberhusk, blanda och låt svälla ca 10 minuter.
Blanda sedan i mjölet och kör det i maskin i 5 minuter.
Låt degen jäsa 30-40 minuter under bakduk.

Dela degen i 40 bitar.
Kavla ut runda tunna bröd och grädda i torr stekpanna på medelvärme.
Lägg alla bröden i en hög på en tallrik och ha en bakduk över.
Låt kallna och frys direkt!


RSS 2.0