Frasiga kolaformar


Verkligen en supergod småkaka!
Håller inte formen så bra men ack så goda.:-)
 
15-18st
150g snör, rumsvarmt
1½ dl strösocker
1 dl havregryn (glutenfria)
1 ägg
1½ tsk bakpulver
3 dl mjölmix + 2 tsk PO-fiber (eller 3 dl vetemjöl om man tål det)
 
Kolasmet
100 g smör, rumsvarmt
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk kakao
 
Garnering
Flingsalt
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop smör, socker, havregryn, ägg, bakpulver och mjöl till en fin deg.
Forma 15-18 bollar av degen och lägg dem i folieformar, ca 6 cm i diameter.
Gör en fördjupning i varje boll och tryck upp degen på kanterna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 min.
 
Kolasmet: Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull och låt det puttra i 8-10 minuter.
Fördela kolasmeten i kakformarna. Ställ kakorna i kylskåpet en stund och låt kolan stelna. Strö lite flingsalt på toppen.
 
 
Recept tagit ur tidningen Hembakat nr 1, 2014
(Gjort om det till glutenfritt)
 

RSS 2.0