Glutenfria mintchoklad cupcakes



Ingredienser:
 
125g rumstempererat smör
125g strösocker
2 ägg
125g glutenfri mjölmix (Finax röda)
1 tsk bakpulver
några droppar pepparmintsolja
några droppar grön hushållsfärg eller pastafärg
100g grovhackad choklad (Kolla att den är glutenfri)

Värm ugnen till 190º
För att göra muffisen, rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver, pepparmintsoljan och den gröna hushållsfärgen och rör till en slät smet.
Rör sedan ned den hackade chokladen. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter till muffisen har rest sig och är fasta i mitten.
Ta ut muffisen ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.


Till toppingen:
175g rumstempererat smör
350g florsocker
3msk kokhett vatten
vaniljsocker

Rör smöret mjukt i en skål. Tillsätt florsocker, varmt vatten och vaniljsocker och vispa tills smeten är mjuk och blek till färgen.
Tillsätt lite grön hushållsfärg till smörkrämen och smaksätt med pepparmintsoljan.
Bred eller spritsa ut på muffisen och strö över chokladströssel eller dekorera på annat vis.

RSS 2.0