Kolasnittar

Försökte göra glutenfria kolakakor när jag fyllde år men de flöt ut på plåten. Blev inget bjudfika av dem, men goda som tusan var de i alla fall!

Den här gången tror jag att det blev ett annat recept plus att jag tog mer mjöl än vad det skulle vara. De blev inte så sega men otroligt goda ändå!



100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 dl havremjöl
1½-2 dl glutenfri mjölblandning
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tk malen ingefära

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap så att det blir krämigt.
Blanda mjölsorterna, bikarbonat, vanilj och ingefära och blanda i det.
Dela degen och rulla ut till 2 längder.
Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite och räffla med en gaffel.
Grädda tills de får lite färg i mitten av ugnen, ca 12-15 minuter.
Låt dem svalna lite och skär sedan längderna på snedden.
När de svalnat kan du förvara dem i burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0