Nötmarängrulle med blåbär

Men den här rullen är helt perfekt.
Den blir inte så där sötsliskig och lite tuggmotstånd får man av de hackade nötterna oxå!
Min syster var här och visade/sålde Tupperwareprodukter här i söndags och då bjöd jag gästerna på en varsin bit. Tror till och med att det var någon som tog två.;-)

En rulle räcker minst till 10 bitar                                                                                                              Börja baka minst en timme innan den ska bjudas på

Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsánpulver (knappt ¾dl)
1½ dl hasselnötter
5 dl vispgrädde
4 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna (ca 35x45 min var nog lite mindre)
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en styv, blank smet.
Vispa i marsánpulvret. Hacka nötterna och vänd ner hälften i smeten. Bre ut smeten i långpannan och strö över resten av nötterna.
Grädda i 20 minuter. Låt marängen svalna.
Vispa grädden och bre ut tre fjärdedelar av den på marängen. Strö över det mesta av blåbären och rulla ihop på längden.
Klicka eller spritsa resten av grädden på rulltårtan och dekorera men några blåbär.

Receptet hittade jag i tidningen Allers nr 34 2012


Kommentarer
Postat av: Zofie

Ser supergott ut! Mums

2012-09-12 @ 08:52:43
URL: http://zofieinaustralia.blogg.se/
Postat av: Maria

Den ser verkligen smarrig ut och måste nog testas i detta hus. Lite mjölkallergiker men det går nog att lösa. Tack för receptet o den fina bilden.

2012-09-15 @ 17:43:59
URL: http://dammsamlare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0