Glutenfri Budapestrulle/Budapestrulle

Gjorde 2 tårtor när sambon fyllde år. Födelsedagen firades i 3 dagar men det blev bara tårta de 2 första.
Bild missade jag som vanligt... Var inte mycket att se heller, alla vet väl hur en Budapest bör se ut?;-)
Blev en liten miss eftersom att jag var säker på att det fanns konserverade persikor hemma.. Fick ta vad vi hade och då blev rullen fyllt med konserverade päron den här gången. Lite för lite smak men det funkade.

Du behöver:

100 g hasselnötskärnor
6 äggvitor (2dl)
3 dl socker
1 dl glutenfri mjölmix eller vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:

1 burk konserverad frukt (ca 400g)
3 dl vispgrädde

Garnering:

Smält choklad att ringla över rullen eller florsocker att sikta över.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175º.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30X40 cm).
Mal nötterna eller hacka dem fint.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.
Bred ut den jämnt över papperet.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Drag av papperet som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.

Fyllning:

Vispa grädden och skär små bitar av frukten.
Bred ut grädden på kakan och fördela sedan frukten över.
Rulla ihop från långsidan. Rulla sedan in den i papperet.
Låt den gärna stå i kyl några timmar innan serveringen.

Dekorera strax innan servering!

Kommentarer
Postat av: helen

Jag håller på och gör en sådan här för första gången just nu. Fast ska fylla den med mandariner. :)

2011-11-13 @ 13:01:39
URL: http://heloosblogg.wordpress.com
Postat av: Yramamman

Det blir nog super!

2011-11-13 @ 13:19:50
URL: http://yramammansrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0