Glutenfritt formbröd med morot och solrosfrön

Det här brödet blev väldigt saftigt och gott!
Min sambo åt med god aptit fast han kan äta "vanligt" bröd. Det är ju ett bra betyg faktiskt!
Enkelt att baka brödet och man behöver inte kladda med degen.
Jag tycker ävan att det blev ett fint bröd.:-)

Till två bröd behövs:

6 dl vatten
2 dl mjölk
4 msk olja
3 msk fiberhusk
4 msk sirap
2-3 morötter (beroende på storlek)
2 tsk salt
1 paket jäst
10 dl glutenfri mjölmix, ljus
6 dl glutenfri mjölmix, fiber
1½ dl solrosfrön
smör till formen
glutenfritt ströbröd

1. Värm vatten, mjölk och olja till 37°C.
2. Rör i fiberhusk och låt svälla ca 5 minuter.
3. Blanda jäst, sirap, och salt så att det smälter.
4. Häll över degspadet och blanda sedan i de rivna morötterna.
5. Häll i mjölmixen och solrosfröna.
6. Arbeta degen väl förhand eller ännu hellre i en degblandare i ca 5 min.
7. Smörj två brödformar med smör och ströa med glutenfritt ströbröd.
8. Klicka i degen i formen och strö på lite vallmofrön. Täck med bakduk och låt jäsa 40 minuter.
9. Grädda i 200°C ca 30 minuter. Knacka på brödet och lyssna om det låter färdigt.;-)
10. Låt svalna innan du skär upp.

Just klickat i degen i formarna för att jäsa!



Gräddat och uppstjälpt, låt vila i en handuk medan det svalnar.



Många skivor har hamnat i min mage! Gav faktiskt bort några till en annan glutenintolerant oxå.


Kommentarer
Postat av: order essays

Like to taste bread...m...

2011-11-10 @ 16:12:27
URL: http://essaywritingservices.org/order.php
Postat av: Glutenfria muminmamman

Vad kul att du lyckades med brödet! Smart att dubbla receptet då man en gång lagar så blir det mer att frysa ner (om man inte hinner äta upp allt innan det skall frysas, så gott var det ju!) :)

2011-11-10 @ 20:38:17
URL: http://glutenfriamuminmamman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0