Snabbaste tekakorna

Jättegott och poröst bröd.
Receptet kommer från tidningen Hembakat

12 st

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 msk honung
½ tsk salt
10 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret och värm med mjölken till fingervarmt.
    Blanda med jästen, saltet och honungen. Arbeta ner vetemjölet med en trägaffel. Degen ska bli ganska lös.
    Låt degen jäsa i ca 30 min.

2. Smörj en lånpanna. Höll ut degen i pannan och strö över mjöl. Tryck ut degen med händerna i 
    långpannan, mjöla dem om det behövs. Skåra kakan till 12 rutor och låt jäsa medan ugnen blir varm.
    Grädda i ca 20 min i 175 grader.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Ja, nu var det betydligt mer inbjudande här!

2011-01-10 @ 10:45:20
Postat av: Linda

Visst var det!:-)

2011-01-10 @ 15:54:41
URL: http://yramamman.blogg.se/
Postat av: Andreas

Det här var ju ett bra recept, till och med jag lyckades ganska bra med dom. Både goda och enkla att göra, det blir definitivt till att göra dessa nån mer gång!

2011-05-15 @ 00:18:47
Postat av: Linda

Skoj att du provade och gillade dem!:-)

2011-05-15 @ 08:28:06
URL: http://yramammansrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0