Mazarinkaka i långpanna
Den här kakan har jag gjort några gånger men denna gång gjorde jag glasyren annorlunda.
Kakan blir alltid lika saftig och god!

Detta behövs:
400 g smör
6 dl socker
4 st ägg
1¼ dl sötmandel
10 st bittermandel
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
¾ dl marmelad
2 tsk olja
Gör så här:
Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget sedan den malda mandeln.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker rör ned det i äggsmeten omväxlande med mjölk.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 25 minuter, 200°.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och låt kakan kallna.
Bred på glasyren skär i rutor.
Marmeladen jag använde var den här.

Kakan blir alltid lika saftig och god!

Detta behövs:
400 g smör
6 dl socker
4 st ägg
1¼ dl sötmandel
10 st bittermandel
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
¾ dl marmelad
2 tsk olja
Gör så här:
Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget sedan den malda mandeln.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker rör ned det i äggsmeten omväxlande med mjölk.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 25 minuter, 200°.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och låt kakan kallna.
Bred på glasyren skär i rutor.
Marmeladen jag använde var den här.

Kommentarer
Postat av: Malin
MUMS!
Postat av: Linda
Kom och smaka!;-)
Trackback