Morotsbröd med solrosfrö

100 gram jäst
2-3 liter vetemjöl
½-1 tsk salt
1-1½ fint rivna morötter
50 gram margarin
1 liter mjölk
solrosfrön och ägg till pensling

Smält smöret, värm mjölken till 37º.
Smula jästen i en bunke. Blanda ihop vätskorna och häll ner i bunken.
Tillsätt saltet och de rivna morötterna. Smaka av.
Tillsätt mjölet under rörning, lite i taget tills degen är lagomt kladdig.
Strö över lite mjöl och lägg på en bakduk.
Låt degen jäsa till dubbel storlek. Ta ur degen ur bunken och lägg den på ett mjölat bakbord och knåda in mjölet tills degen känns bra.
Forma degen till limpor eller frallor och låt dem jäsa färdigt.
Pensla med äggen, tillsätt fröna och grädda i ugn ca 200º. Sänk temp efter ett tag. 35-45 min. gräddningstid på limporna och frallorna ca 9 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0