Höstbröd

Höstbröd

• 2 Limpor

• 50g Jäst
• 5 dl fingerljummet Vatten
• 1 burk Kesella Lätt
• 1 dl Mörk Sirap
• 1 msk Salt
• 2 dl Havregryn
• 5 dl fint Rågmjöl
• ca 8-10 dl Vetemjöl

1. Smula jästen i en degblandare.
2. Häll över vatten, kesella, sirap och salt. Kör tills jästen har lösts upp.
3. Tillsätt det havregryn, rågmjöl och vetemjöl.
Kör degen kraftigt i maskin ca 15 min. - Har du ingen en degblandare?
Tillsätt då aningen mer vetemjöl och arbeta degen för hand ca 10 min.
4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.
Forma till limpor och lägg i mjölade formar.
6. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 min.
7. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 40 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0