Bakelserutor

4 st ägg
4½ dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
200 g smör, smält

Fyllning:
3 dl kall marsankräm
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g mandelmassa

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan det övriga ingredienserna, sist det avsvalnade smöret.
Bred smeten på bakplåtspapper i långpanna.
Grädda ca 15 minuter, 200º.
Rör samman ingredienserna till smörkräm.
Blanda matskedsvis ner smörkrämen i marsankrämen.
Bred på fyllningen när kakan har svalnat.
Garnera med finriven mandelmassa och sikta över kakao eller o'boy.
Skär i passande rutor.

Receptet kommer från boken baka i långpanna.


Kommentarer
Postat av: Anna/Frostrosor

Vet du vad man kallar dessa i vår familj? Falska potatisbakelser. Förr i tiden fanns de nämligen på kondis, runda och täckta med mandelmassa, kakaopudrade. Skulle likna potatisar. Och denna långpannevariant heter därför falska potatisbakelser. Jättegoda är de! Man skulle ta och baka dem snart igen!

2010-11-13 @ 23:57:36
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Johanna Friman

Var det såna du bjöd oss på? Supergoda var de i så fall!

2010-11-14 @ 09:47:24
URL: http://tvabarnsmorsan.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Men hej igen!! Oj vilket lyft de blev! Ljus å fint å lätt att läsa och kanonsnygg bakgrund! tummen upp Hoppas du har en fin dag! Kram Linda

2010-11-15 @ 13:54:54
URL: http://kryddburken.se
Postat av: Anna

Supersnyggt och oj va gott det lät!!!! Ser fram emot att få massa inspiration! /Anna

2010-11-15 @ 15:44:19
URL: http://iannasliv.blogspot.com
Postat av: Anna

Det kommer, det lovar jag ☺ om du vill ha en liten liten tjuvtitt så kan du kika in på min systers blogg: http://carrohursomhelst.blogspot.com så står i allafall menyn... Jag har tänkt jag ska samla ihop recepten från middagarna o lägga på bloggen! Kram o trevlig kväll!

2010-11-15 @ 21:28:27
URL: http://iannasliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0