Supergott fröknäcke

Hörde av en kompis att hon gjort ett gott fröknäcke och att hon trodde att jag skulle kunna äta det.
Senare samma dag hittade jag ett refept på det hon pratat om!

Kände att jag måste ju prova så efter att ha köpt hem lite grejer så är det nu gjort.
Verkligen jättegott!
Men nästa gång ska jag följa receptet lite bättre... Kan ju tydligen vara bra ibland.;-)

Det här kommer jag iaf att med säkerhet göra fler gånger. Bra sätt att få i sig nyttigheter på och bara att röra ihop och grädda!
Inget kladd och det går snabbt!



Blanda ihop:

2,5 dl maizenamjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl olivolja
2,5 dl hett vatten

Rör ihop allt snabbt och bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Täck hela papperet.
Strö över flingsalt. (ca 1 msk)
Grädda längst ner i ugnen i ca 150-175 grader i en timme.
Låt svalna och bryt i bitar.

Jättegott med bregott och Herrgårdsost!



Tiden....

Tiden räcker inte till just nu...
Måste prioritera och då får bloggen lida.
Jag längtar verkligen efter att köra igång igen!
Men nu när jag jobbar heltid och har lång restid så är det lite knappt om tiden...
Har ju en hel del annat att ta hand om och så vill jag ju ha tid med mitt älskade barn i första hand så klart.
Ska försöka få till nåt inlägg då och då i alla fall...

Hoppas att ni inte tröttnar...
Men det ser det inte ut som på läsarantalet än iaf.:-)

Ha det så gott allesammans så länge!!

Kyckling och grönsakspaj (glutenfri)

Jag har nu provat Mixwells pajskalsmix.



Tyvärr är jag lite besviken på den.
Det stod att man skulle blanda mjölmixen med 3 msk vatten. (Inte mer)
Jag hade i 8 msk innan jag fick ihop en deg.
Den var då väldigt lättarbetad.
Det stod inget om att förgrädda skalet men det hade nog kunnat göra den bättre.
Smaken då? Jag tyckte att den smakade potatismjöl.
Det här är inget jag kommer att köpa alltså men jag tycker iofs att det går smidigt att göra en egen deg iaf.

Så gör vilket pajdegsrecept ni vill, med eller utan gluten!
Sen kan ni gärna fylla skalen med samma som mig för det smakade iaf bra!

Du behöver:

2 kycklingfiléer
sweet chilisås
fryst majs
fryst broccoli
2 ägg
2 dl mjölk
riven ost
salt, svartpeppar

Gör så här:

Pensla filéerna med sweet chilisås och stek dem i ugnen.

Gör iordning pajdegen och tryck ut den i en 24 cm stor ugnsform.
Koka majs och broccoli någon minut och fördela det i skalet.
Skär den färdiga kycklingen i bitar och fördela även ut den.
Blanda ihop mjölk, ägg och salt lätt.
Strö riven ost över pajen och krydda med svartpeppar innan du häller över äggstanningen.

Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills att stanningen stelnat. Ruska lite på formen så märker du om det är klart.





Den här pajen kom till när jag var i stort behov av handling, så någon sallad fanns tyvärr inte att äta till..
Jag rörde däremot ihop creme fraiche, sweet chili och lite salt till en dressing.
Passade bra till och jag kommer att göra om den här pajen men med ett annat skal.
Perfekt att lägga i frysen och ha som "matlåda" om det blir något kvar!


Jag har blivit nominerad!

Jag har blivit nominerad för första gången i mitt liv!;-)
Det gäller att jag ska skriva 7 saker om mig själv som inte så många av mina läsare känner till.
Den som nominerade mig var Glutenfria Muminmamman som har en jättebra blogg med glutenfri mat och bak.
När jag skrivit om mig så ska jag nominera andra bloggar som jag följer!

7 saker ni (kanske) inte visste om mig

1. Jag gillar ordning och reda men är helkass på att ha det.

2. Jag bor med min sambo och vårt gemensamma barn på 4 år.

3. Jag har diabetes och celiaki, även en tarmsjuksom som jag inte vet så mycket om.

4. Är verkligen jättenervös när jag lägger upp mina inlägg och blir ändå mer nervös när jag ser hur många som
faktiskt är in på den här bloggen!

5. Jag har 2 fobier och de är riktigt jobbiga... Den som jag levt längst med är min stora ormskräck.. Den andra har kommit med åren och det är magsjuka/spyor..

6. Jag och min syster hängde väldig mycket hos farmor och farfar när vi var små. Där fick vi mycket gott fika och god mat. Men det bästa av allt. Vi fick exprimentera i köket och farmor tog alltid hand om all städning och diskning..
Aldrig blev hon sur eller irriterad på oss.

7. Jag tycker att andevärlden är väldigt spännande och tror själv att jag har ett så kallat "sjätte sinne" ibland.

Det var lite oviktig vetande om mig!;-)
Nu är det minsann min tur att nominera!!


Jag nominerar

Kryddburken

Gottegrisen

Systrar af socker

Kök Sotaskär

Hoppas nu att ni kikar in här och ser detta!
Trevlig helg på er alla, nu ska jag försöka sova för imorgon är det Tupp-partaj här hemma!;-)

RSS 2.0