Köttfärsbiffar med fetaost

Förra söndagen tog jag fram 1 kilo köttfärs från kylen, tänkte att då MÅSTE jag göra något av den!
Jag är så dålig på att förbereda veckans mat så jag kände mig ohyggligt duktig!
En del av biffarna ligger nu i frysen oxå. Vuxenpoäng.;-)
Fast dem har jag ju iofs slutat att samla på... Hehe



1 kg nötfärs
1 riven gul lök
2,5 dl mjölk
8 msk ströbröd (glutenfritt)
2 msk potatismjöl
2 ägg
fetaost efter tycke
salt och peppar
 
Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla någon minut. Blanda i resten av ingredienserna.
Forma till biffar och lägg i en långpanna.
Tillaga i ugn 200 grader i ca 15 till 20 minuter.
Servera med potatis eller pasta och en creme fraichesås.
 
Hoppas det smakar!

Idag har jag gjort lemon yogurt cupcakes med ahlgrensbilarfluff

Men bild och recept får ni en annan gång.;-)
Jag hade tänkt att publicera det ikväll men så kom min fikasugna syster och ville smaka... Fluffen blev då inte som den brukar, den skar sig...:-/
Ett annat recept har jag däremot på lut!

Gott glutenfritt bröd

Är det något jag saknat i den glutenfria kosten så är det grovt bröd.
För en tid sedan fick jag tips från en på facebooks celiaki-sida. Hon lade ut en bild och efter att jag "Pressat" henne ett tag så skrev hon vad hon brukade ha i på ett ungefär.
Hon hade inget recept så det hade inte jag heller riktigt.
Det visade sig iaf att det blev himla bra!
Stort tack till den personen! Tror att hon heter Kerstin men kan minnas fel.
Det här är iaf det "grovaste" jag ätit sedan jag fick min diagnos.:-)                                                                   


Tyvärr var det inte en så tilltalande bild, men jag lovar ni blir inte besvikna om ni provar att baka!;-)

Du behöver:
1 liter vatten
50 gram smör
½ dl rapsolja
1 burk kesella
1 pkt jäst
½ dl sirap
1 ägg
1 dl linfrö
1 dl ren havre
1 dl bovetemjöl
1 frp Finax mjöl (gula)
1 dl surdegspulver
salt

Gör så här:
Smält smöret, häll i vatten och olja och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och rör ihop med sirap och salt så att det löser sig.
Häll i kesellan och degspadet. Rör tills att kesellan inte är klumpig mer.
Tillsätt ägget och blanda i resten.
Arbeta i maskin minst 5 minuter.
Täck degen och låt jäsa i 30 minuter ca.
Lägg degen som är väldigt lös på mjölat bakbord. Tillsätt mjöl så att det går att göra den till en rulle.
Skär sedan i så stora bitar du önskar, tror att jag fick ut 26st.
Jäs på övertäcka plåtar  i ca 30 minuter till.
Grädda sedan i 225 grader på falsen över mitten i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Ät medan de är ljumma och frys resten!
Sedan lämnar ni en komentar här.;-)

Låt er väl smaka!!:-)

RSS 2.0