Snabbaste tekakorna i långpanna (glutenfria)

Det här receptet kommer ursprungligen från tidningen hembakat.
Jag har gjort om det lite och gjort det glutenfritt!
Verkligen enkelt och snabbt att baka!
Ser inte lika tilltalande ut på bilden som det verkligen är!
Jag brukar dela rutorna och ta på rejält med bregott och så lite hushållsost på det.
 
 
12 st

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 msk honung
½ tsk salt
8 dl glutenfri mjölmix (Finax röda)
3 dl havregryn

Gör så här:
Smula jästen i en assistentskål. Smält smöret och värm med mjölken till fingervarmt.
Blanda med jästen, saltet och honungen. Häll i havregrynen och mjölet i assistenten och låt den      arbeta några minuter.      
Degen ska bli ganska lös. 
Låt degen jäsa i ca 30 min.

Smörj en lånpanna. Höll ut degen i pannan och strö över mjöl. Tryck ut degen med händerna i 
långpannan, mjöla dem om det behövs. Skåra kakan till 12 rutor och låt jäsa medan ugnen blir varm.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min i 175 grader.

Den där surdegen...

Slutade det inte så bra med.....
Har försökt mörka det lite grann.. Nä då! Har bara inte blivit av att bloggat på länge.
18 december var sist...
Men ni verkar kika in här titt som tätt ändå enligt statistiken?!
Nästan 100 besökare igår!?
 
 
Surdegen såg bra ut tror jag, men den luktade desto värre...
Det var nog ingen bra idé att riva kålen trots allt...
Jag ska absolut göra ett nytt försök men det får bli när det är lite lugnare i mitt liv!

RSS 2.0