Nötmarängrulle med blåbär

Men den här rullen är helt perfekt.
Den blir inte så där sötsliskig och lite tuggmotstånd får man av de hackade nötterna oxå!
Min syster var här och visade/sålde Tupperwareprodukter här i söndags och då bjöd jag gästerna på en varsin bit. Tror till och med att det var någon som tog två.;-)

En rulle räcker minst till 10 bitar                                                                                                              Börja baka minst en timme innan den ska bjudas på

Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsánpulver (knappt ¾dl)
1½ dl hasselnötter
5 dl vispgrädde
4 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna (ca 35x45 min var nog lite mindre)
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en styv, blank smet.
Vispa i marsánpulvret. Hacka nötterna och vänd ner hälften i smeten. Bre ut smeten i långpannan och strö över resten av nötterna.
Grädda i 20 minuter. Låt marängen svalna.
Vispa grädden och bre ut tre fjärdedelar av den på marängen. Strö över det mesta av blåbären och rulla ihop på längden.
Klicka eller spritsa resten av grädden på rulltårtan och dekorera men några blåbär.

Receptet hittade jag i tidningen Allers nr 34 2012


Makroner med mint och choklad

Det här är en väldigt god kombination av smaker tycker jag!
Dessa makroner var lätta att lyckas med. Jag hade tyvärr ingen rund tyll så det blev inte så fina kakor men goda var de i alla fall!;-)
 
 

16st

1 3/4dl mald sötmandel
2½ dl florsocker
2 extra stora äggvitor  (viktigt att de är rumstempererade)
½ dl strösocker
1 tsk pepparmintsessens
grön färg

Fyllning:
4 msk rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
55 gram smält choklad (70%) som fått svalna i ca 15 minuter.

Gör så här:
Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i ca 15 sekunder.Sikta ner blandningen i en skål. Täck 2 bakplåtar med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet.
Blanda i pepparmintsessensen och så mycket grön färg att smeten blir lagom grön.

Vänd ner mandelblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen till marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.

Häll marängsmeten i en spritspåse försedd med ett 1cm stort munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar (ungefär som en femkrona) på bakplåtspapperet.
Knacka plåtarna mot underlaget så att eventuella luftbubblor försvinner.
Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.

Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Lossa makronerna från bakplåtspapperet och låts svalna helt på galler.
Gör fyllningen genom att vispa smöret fluffigt. Sikta ner florsockret och vispa tills konsistensen är slät och krämig. Vänd sedan ner den smälta chokladen.
Lägg ihop 2 makroner med smörkräm emellan.


Bloggabstinens!

Jag har massor att ta igen och lägga in!
Men har för tillfället inget internet.

Hoppas ni alla har en skön sommar trots det lite halvtrista vädret.
Själv har jag för första gången i mitt liv haft semester.
EN HEL VECKA!;-)

Hoppas på att återkomma med lite nya inlägg snart.
Har precis flyttat till lägenhet och har en del att pyssla med.

RSS 2.0