Makroner med mint och choklad

Det här är en väldigt god kombination av smaker tycker jag!
Dessa makroner var lätta att lyckas med. Jag hade tyvärr ingen rund tyll så det blev inte så fina kakor men goda var de i alla fall!;-)
 
 

16st

1 3/4dl mald sötmandel
2½ dl florsocker
2 extra stora äggvitor  (viktigt att de är rumstempererade)
½ dl strösocker
1 tsk pepparmintsessens
grön färg

Fyllning:
4 msk rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
55 gram smält choklad (70%) som fått svalna i ca 15 minuter.

Gör så här:
Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i ca 15 sekunder.Sikta ner blandningen i en skål. Täck 2 bakplåtar med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet.
Blanda i pepparmintsessensen och så mycket grön färg att smeten blir lagom grön.

Vänd ner mandelblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen till marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.

Häll marängsmeten i en spritspåse försedd med ett 1cm stort munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar (ungefär som en femkrona) på bakplåtspapperet.
Knacka plåtarna mot underlaget så att eventuella luftbubblor försvinner.
Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.

Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Lossa makronerna från bakplåtspapperet och låts svalna helt på galler.
Gör fyllningen genom att vispa smöret fluffigt. Sikta ner florsockret och vispa tills konsistensen är slät och krämig. Vänd sedan ner den smälta chokladen.
Lägg ihop 2 makroner med smörkräm emellan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0