Müsli
Det här var första gången jag gjorde müsli.
Fruktansvärt gott!
Enkelt var det oxå och säkert billigare än att köpa.;-)
Jag hittade receptet hos Glutenfria köket men har ändrat pyttelite i receptet.

Till ca 1 liter müsli:
4 dl havre (ren)
1½ dl riven kokos
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfröm
½ dl boveteflingor
¼ dl linfrön
½ dl hackade hasselnötter
½ dl hackad mandel
¾ dl rörsocker
1-2 tsk kanel
2 msk rapsolja
1 dl vatten
Blanda alla ingredienser i en skål och häll ut på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter, (Jag hade plåten inne en liten stund till) rör om då och då under tiden du har plåten i ugnen.
Låt svalna på plåten och häll sedan upp i en burk.
Kanelbullens dag!
Tunnbröd med Jyttemjöl

1½ paket jäst
150 gram margarin eller smör
9 dl mjölk eller filmjölk
3 tsk salt
1 dl sirap
3 msk fiberhusk
1 pkt blått Jyttemjöl + 2 dl av glutenfri mjölmix
eller ca 1 pkt Finax + 4-5 dl till
(Tänk på att ha lite mjöl till utbakningen kvar)
Gör så här:
Smält matfettet, tillsätt mjölk eller fil och värm tills att det är fingervarmt.
Rör jästen med sirapen och saltet i en assistentskål.
Häll i degspadet tillsätt fiberhusk, blanda och låt svälla ca 10 minuter.
Blanda sedan i mjölet och kör det i maskin i 5 minuter.
Låt degen jäsa 30-40 minuter under bakduk.
Dela degen i 40 bitar.
Kavla ut runda tunna bröd och grädda i torr stekpanna på medelvärme.
Lägg alla bröden i en hög på en tallrik och ha en bakduk över.
Låt kallna och frys direkt!


