Tunnbröd med Jyttemjöl

Det här receptet fick jag "nys" om i en grupp på Facebook!
En jättebra grupp som heter "Vi med celiaki".
Det var en tjej som heter Lillemor som lade ut receptet men jag har skrivit om det lite.
Jag hoppas att det är ok för henne.
 
Jätte enkelt att kavla, hade fasat lite för det momentet men det gick hur bra som helst!
 
 

1½ paket jäst
150 gram margarin eller smör
9 dl mjölk eller filmjölk
3 tsk salt
1 dl sirap
3 msk fiberhusk
1 pkt blått Jyttemjöl + 2 dl av glutenfri mjölmix
eller ca 1 pkt Finax + 4-5 dl till
(Tänk på att ha lite mjöl till utbakningen kvar)

Gör så här:

Smält matfettet, tillsätt mjölk eller fil och värm tills att det är fingervarmt.
Rör jästen med sirapen och saltet i en assistentskål.
Häll i degspadet tillsätt fiberhusk, blanda och låt svälla ca 10 minuter.
Blanda sedan i mjölet och kör det i maskin i 5 minuter.
Låt degen jäsa 30-40 minuter under bakduk.

Dela degen i 40 bitar.
Kavla ut runda tunna bröd och grädda i torr stekpanna på medelvärme.
Lägg alla bröden i en hög på en tallrik och ha en bakduk över.
Låt kallna och frys direkt!


Kommentarer
Postat av: Linda - Glutenfria Köket

De ser jättegoda ut!

2012-10-23 @ 16:22:25
URL: http://glutenfriakoket.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0