Har satt min första surdeg! (Glutenfri dessutom)


Goda saffransbullar i långpanna (Gluten och äggfria)

150 gram smör
5 dl mjölk
1 gram saffran (2 pkt)
2 tsk fiberhusk
50 gram jäst, helst för söta degar
1 dl socker
0,5 tsk salt
11-12 dl glutenfri mjölmix (Finax)
Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
150 gram smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
garnering:
Blanda mörk sirap med lite vatten
pärlsocker att strö över
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret häll på mjölken o värm till 37 grader, blanda i saffran och fiberhusk och låt svälla en liten stund. Smula jästen i en bunke/assistentskål o häll över degvätskan. Blanda i övriga ingredienser o blanda väl (ca 5 minuter i maskin). Degen ska vara ganska lös. Häll/bred ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa övetäckt, ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
2. Rör samman alla ingredienser till fyllningen. När degen jäst klart gör du hål/gropar i den. Fördela hål/gropar över hela degen. Fyll hålen med fyllningen (enkelt med sprits). Pensla med sirapsblandningen o strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 12-15 min.
3. När brödet svalnat något skär du ut bitar/rutor/trianglar efter din smak. Går utmärkt att frysa dem.


Mat för livet-mässan
Nu har jag varit på Mat för livet-mässa!
Wow! Massa gott att smaka på.:-)
Jag köpte en hel del produkter till mässpriser plus att jag fick en del grejer till bloggen!
Jättesnällt av utställarna!
Är fortfarande lite sur på mig själv att jag inte köpte mer saffran som var billigt.
Köpte endast 2 paket och dem tod slut redan dagen efter...;-)
Nu MÅSTE jag ta mig mer tid till bloggandet, saknar det mycket men det är så mycket annat som oxå kräver min tid.
Lagar mat och bakar gör jag ju fortfarande!
Blir dock mer snabblagad mat nu när jag jobbar heltid, pendlar rätt långt plus att jag inte har någon sambo.
Bakningen har det blivit mindre av på grund av att jag har så himla liten frys.
Är ju van att ha haft en stor frysbox ända sen jag flyttade från mamma och pappa.
Funderar på om jag ska kika efter ett litet frysskåp och klämma in i ett hörn i vardagsrummet...
Efter mässan blev jag ruskigt sugen att prova baka med surdeg!
Viveka från Mixwell hade gjort ett thusigt och gott bröd med saffran.
Det vill jag prova!
Jag fick prover av Mixwell, Kockens och Provena!:-)