Köttfärssoppa

· 1 gul lök
· 1 röd paprika
· 1 stor morot
· 4 potatisar
· 2 1/2 dl crème fraiche
· 3 buljongtärningar
· 500 g nötfärs
· 4 msk tomatpuré
· salt och svartpeppar
· 1 1/2 l vatten
· 1 tsk salt
· 2 krm svartpeppar
Så här gör du:
Detta är ett recept från Buffé nr 8 2007
1. Hacka lök och paprika. Riv moroten grovt och strimla potatisen. Smält ner créme fraiche i en gryta och tillsätt buljongtärningarna. Häll ner grönsakerna. Låt puttra i ca 10 minuter.
2. Fräs nötfärsen och rör i tomatpurén. Häll i tillsammans med grönsakerna och créme fraichen.
3. Krydda och späd med vattnet. Låt koka ytterligare en stund tills potatisen och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.