Tips på glutenfri pizzadeg mottages!
Jag brukar göra mitt efter ett Leila-bakarrecept. Blir alltid superbra! (är väl en av de få jästdegar jag lyckas med, hehe) Brukar använda liten del durramjöl ibland och gör inte alltid med surdegspulvret som jag har skrivit i nedan recept.
http://teatravel-glutenresan.blogspot.se/2011/12/pizza.html
Tack för tips!:-)
Det här receptet brukar jag använda och det tycker alla i familjen blir jättegott (glutenallergiker som icke glutenallergiker):
http://se.finax.com/recipe/sahar-lyckas-du-med-glutenfri-pizzadeg/
Tycker faktiskt den är mycket godare än vanlig hemmagjord pizza.
Väldigt enkelt att göra, när man slipper själva knådandet :-)
//Tessan
Här är jag in ofta ser jag ;).
Har ett recept på pizzabotten, jag har inte testat men det kanske du kan göra.
Pizza botten:
3,5 dl mandelmjöl ( du kan köpa mandel och mala ditt egen mandelmjöl.)
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
0,75 dl vatten.
1/2 tsk salt
Så här gör du botten:
Ugnen 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg och rör ner vispade ägg och vattnet rör till en smet.
Låt stå en stund och baka ut på bakplåtspapper.
Grädda i ca 10 minuter.