Världens godaste saffranskladdkaka

Har fått det här goda receptet av min barndoms väns mamma, Det innehåller egentligen vetemjöl men jag gjorde den förstås glutenfri!
2 3/4 dl strösocker
1 1/2 dl riven mandelmassa
2 1/4 dl Finax gul/orangea mjölmix eller om man tål vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
135 g smält smör
1 bit bitsocker
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. (Glutenfritt ströbröd om det behövs eller kokos är också gott) Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel (har man ingen mortel så häll saffranet i det smälta smöret). Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt det smälta fettet sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen
Kommentarer
Trackback