Världens godaste saffranskladdkaka



Har fått det här goda receptet av min barndoms väns mamma, Det innehåller egentligen vetemjöl men jag gjorde den förstås glutenfri!
 

2 3/4 dl strösocker

1 1/2 dl riven mandelmassa

2 1/4 dl Finax gul/orangea mjölmix eller om man tål vetemjöl

3 ägg

5 msk vaniljsocker

1/4 tsk salt

135 g smält smör

1 bit bitsocker

1 påse saffran á 0,5 g

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. (Glutenfritt ströbröd om det behövs eller kokos är också gott) Stöt sockerbiten ihop med saffranet i en mortel (har man ingen mortel så häll saffranet i det smälta smöret). Blanda sedan ihop alla ingredienserna utan att vispa, tillsätt det smälta fettet sist.

Häll smeten i formen.

Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0