Pepparkaksbiskvier
20-25 st
Bottnar:
200 g kall mandelmassa
1 dl strösocker
1 äggvita
Fyllning:
175 g smör
3.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 tsk mald kanel
2 krm malda kryddnejlikor
2 krm mald ingefära
0.5 msk kallt kaffe
1 äggula
Glasyr:
200 g smält mörk choklad
2 tsk smält smör eller lite rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den till en smet med sockret och äggvitan.
Forma bollar av smeten och lägg dom på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta händerna under vattenkranen så går det lätt att forma bollarna! Platta till bollarna lite.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 14 minuter.
Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till en krämig smet. Bred smeten på bottnarna. Ställ biskvierna kallt i ca 1 timme.
Glasyr: Blanda smält choklad och smör eller olja. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna.
Originalreceptet kommer från tidningen Hembakat.