Kola kakor både med och utan vete
Det här var andra gången jag gjorde glutenfria kolakakor.
Smaken har blivit bra med båda recepten men de har blivit lite för platta..
Nästa gång ska jag prova med lite mer mjöl eller kanske med lite po-fiber eller fiberhusk.

Smaken har blivit bra med båda recepten men de har blivit lite för platta..
Nästa gång ska jag prova med lite mer mjöl eller kanske med lite po-fiber eller fiberhusk.

Ingredienser
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl eller 1 dl glutenfri mjölmix och 1½ dl havremjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver.
2. Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.
3. Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
Kommentarer
Trackback