Rabarbercobbler
Jag får inte till det som på bilden i Hembakat tidningen..
Nu är det andra gången jag gör denna cobbler. Den blir smarrig men ser inte ut som den ska?

Rabarberfyllning:
4 rabarberstjälkar (ca 400 g), skivade
3 msk smör
4 msk råsocker
Cobbler:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek rabarberbitarna hastigt i smör och strö över råsockret.
Lägg rabarbern i en ugnsfast form eller små portionsformar.
2. Cobbler: Vispa ihop smör och socker med elvisp i en bunke.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i smörblandningen. Vispa sist i grädden och ägget.
4. Täck rabarbern med smeten och grädda cobblern mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills cobblern får en gyllene
färg. Servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Nu är det andra gången jag gör denna cobbler. Den blir smarrig men ser inte ut som den ska?

Rabarberfyllning:
4 rabarberstjälkar (ca 400 g), skivade
3 msk smör
4 msk råsocker
Cobbler:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde
1 ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek rabarberbitarna hastigt i smör och strö över råsockret.
Lägg rabarbern i en ugnsfast form eller små portionsformar.
2. Cobbler: Vispa ihop smör och socker med elvisp i en bunke.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i smörblandningen. Vispa sist i grädden och ägget.
4. Täck rabarbern med smeten och grädda cobblern mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills cobblern får en gyllene
färg. Servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Kommentarer
Postat av: Johanna Friman - Tvåbarnsmorsan
Är det lite liknande smulpaj eller?
Postat av: Lotta - en kaka i ugnen
Hej! Vilken härlig blogg! Kul att jag hittade hit :) Roliga recept, som är lite annorlunda och det gillar jag, som coca cola-kakan t.ex :) Jag har också försökt mig på cobblern (kan ha varit från Hembakat, inte säker) och fick inte heller till den riktigt. Jag hade i för mycket smör upptäckte jag sen, så den blev liksom lite knäckig i pajdegen, var det samma som hände dej? Mvh / Lotta
Trackback