Havretosca i långpanna
Dessa borde ni alla provbaka.
Väldigt enkla och otroligt goda! Tosca brukar alltid vara gott men det här. Ja det blir alldeles krispigt/knäckigt och gott!
Kakan:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr:
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 20-25 min. (Snarare 15-20 i min ugn)
Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning.
Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen. (Här behövdes det nån minutet extra för mig)
Den var urgod, gjorde den på onsdag kväll och har redan delat ut receptet till 13(!) st som tyckte detsamma efter att ha fått smaka på den i går när vi var till Forsmark på studiebesök.
Skoj att du och så många andra gillade kakan! Men du får gärna dela ut bloggadressen istället för receptet!;-)
Jag gjorde dessa i fredags till våra tävlingar i helgen. De vart kanongott, och väldigt saftiga.
Hittade nåt annat gott på din sida som jag skall prova nån gång senare.
Jag länkar den här sidan i min blogg så att jag kommer att hitta den i framtiden :) .