Bittes päronkaka (äggfri)



6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
100g margarin
2½ dl mjölk
4 konserverade päronhalvor i lag

Garnering
Pärlsocker och flagad mandel

Ugn 200º

Gör så här
1.
Smörj och bröa en rund 2-liters form med diam ca 20 cm.

2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.

3. Tillsätt margarinet och finfördela det med hjälp av fingrarna i mjölblandningen. Blanda i mjölken och rör samman smeten tills den får en ganska fast konsistens.

4. Fördela smeten i formen. Dela varje päronhalva i ett par klyftor och fördela dessa i kakan.

5. Garnering: Strö pärlsocker och mandelspån över och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0