Bittes päronkaka (äggfri)

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
100g margarin
2½ dl mjölk
4 konserverade päronhalvor i lag
Garnering
Pärlsocker och flagad mandel
Ugn 200º
Gör så här
1. Smörj och bröa en rund 2-liters form med diam ca 20 cm.
2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
3. Tillsätt margarinet och finfördela det med hjälp av fingrarna i mjölblandningen. Blanda i mjölken och rör samman smeten tills den får en ganska fast konsistens.
4. Fördela smeten i formen. Dela varje päronhalva i ett par klyftor och fördela dessa i kakan.
5. Garnering: Strö pärlsocker och mandelspån över och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Kommentarer
Trackback