Kyckling med kall dillsås

Så här såg våran lunch ut på midsommarafton!
Perfekt sommarmat och passar jättebra att bjuda på eftersom det går bra att förbereda.
8 port.
900 gram kycklingfilé
Smör
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
4 dl lätt creme fraiche
Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk flytande honung
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
Dill & citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Bryn kycklingen i omgångar på båda sidor i smör i en stekpanna.
Lägg dem i en långpanna.
Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Låt kycklingen kallna.
Rör ihop såsen.
Hit kan man förberereda.
Skär kycklingen i skivor och lägg ut dem på ett stort fat.
Krydda med salt och peppar.
Ringla hälften av såsen över kycklingen och servera resten till.
Strö över dill och garnera med citron.
Servera med potatis.
Kommentarer
Trackback