Morotscupcakes
Morotskaka är en stor favorit hos mig, tänkte därför att cupcakes vore roligt med morot!
De blev både saftiga och goda som det brukar bli med morot i smeten.
Jag fick ut 12 stora och några i småbrödsformar.

Recept:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl olja
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 krm salt
200 g rivna morötter
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och socker fluffigt. Häll ner de torra ingredienserna, mjölken och oljan och blanda.
Vänd till sist ner de rivna morötterna.
Häll över i formar som du ställt i en muffinsplåt. Fyll till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter.
Spritsa dem med frosting när de svalnat!
De blev både saftiga och goda som det brukar bli med morot i smeten.
Jag fick ut 12 stora och några i småbrödsformar.

Recept:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl olja
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 krm salt
200 g rivna morötter
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och socker fluffigt. Häll ner de torra ingredienserna, mjölken och oljan och blanda.
Vänd till sist ner de rivna morötterna.
Häll över i formar som du ställt i en muffinsplåt. Fyll till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter.
Spritsa dem med frosting när de svalnat!
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphia ost
Rör ihop allt tills det är krämigt och väl blandat.
Kommentarer
Trackback