Kladdkaka med muscovado
Gräddade nog min kaka lite för länge. Så ett tips är att kolla om den är lagon gräddad redan efter en kvart.
Det här felet gör jag ofta me kladdkakor.. Smaken blev bra iaf!

50 g smör
2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
½ dl matolja
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä botten på en bakform med löstagbarbotten, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj insidan på formen och papperetmed margarin.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smör och olja.
3. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten.
4. Häll smeten i formen. Strö ut chokladhacket över kakan och tryck försiktigt ner det i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills kakan är fast i kanterna, men lös i mitten. Prova med en sticka.
Det här felet gör jag ofta me kladdkakor.. Smaken blev bra iaf!

50 g smör
2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
½ dl matolja
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä botten på en bakform med löstagbarbotten, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj insidan på formen och papperetmed margarin.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smör och olja.
3. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten.
4. Häll smeten i formen. Strö ut chokladhacket över kakan och tryck försiktigt ner det i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills kakan är fast i kanterna, men lös i mitten. Prova med en sticka.
Kommentarer
Postat av: karin - trattoria
gillar verkligen muscavado..ger en sån fin smak :)
Postat av: Cecilia
Smaken är huvudsaken - sedan är det bara att låtsas att det är en chokladkaka istället för en kladdis ;) Låter gott med muscovado iaf!
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Kladdkaka är alltid gott och extra gott med muscovadosocker i
Postat av: Nellie - Sockertussen
Muscavadosocker ger en fylligare smak på kakorna, jag älskar det =)
Den här kladdkakan ser riktigt god ut =)
Postat av: Nellie - Sockertussen
Jag skrev en kommentar som försvann, så jag provar igen =/
Muscavadosocker ger en härlig fyllig smak till kakorna, jag älskar smaken =)
Jag tycker att din kladdkaka ser riktigt smarrig ut =D
Postat av: Nellie - Sockertussen
Nu ser jag båda mina meddelanden pinsamt
Idag är det jag som är yra mamman ;)
Trackback