Chokladmazariner

36-38 st

6 dl mjöl
¾ tsk bakpulver
225 g kallt smör
1½ dl socker
1 ägg
1 äggula

Fyllning:
100 g smör
2½ dl socker
3 ägg
125 g mald mandel
3 msk kakao

1. Lägg mjöl blandat med bakpulver, smör och socker i en matberedare.
Kör snabbt samman ingredienserna och tillsätt ägget och äggulan, kör tills det blir en deg.

2. Tumma ut massan i mazarin eller aluminiumformar, nagga och ställ dem kallt ca 30 minuter.

3. Fyllning: Rör ihop smör och socker, vispa äggen lätt och rör ner dem.
Blanda mandel med siktad kakao och rör ihop alltsammans till en smet.

4. Ta ut formarna från kylen och fyll dem med mandelsmeten till 2/3.
Grädda kakorna i 175º 15-20 minuter. Låt mazarinerna svalna något innan du tar ur dem.

Tid: ca 1 timme och 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0