Rabarberkaka nr.3
Många rabarberkakor blir det!;-)
Den här var riktigt god, receptet kommer från tidningen Hembakat.
En halvkaka försvann på nån sekund.. Det är ju faktiskt ett bra betyg!

150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar (ca 300 g), skivade
2 msk strösocker
1 tsk maizena
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
4. Vänd rabarberbitarna i socker och maizena och fördela dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme.
Den här var riktigt god, receptet kommer från tidningen Hembakat.
En halvkaka försvann på nån sekund.. Det är ju faktiskt ett bra betyg!

150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar (ca 300 g), skivade
2 msk strösocker
1 tsk maizena
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
4. Vänd rabarberbitarna i socker och maizena och fördela dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme.
Kommentarer
Trackback