Marängrulle Peach Melba



8-10 bitar

6 äggvitor
1 tsk äppelcidervinäger
3 ½ dl socker
2 tsk maizena
1 msk kakao
Hallonmousse:
1 ½ dl tinade hallon
3/4 dl gelésocker Multi
2 ½ dl vispgrädde
100 g vit choklad
Fyllning och garnering:
2-3 inlagda persikohalvor
ca 30 g mörk choklad
½ dl frysta hallon

Maräng: Sätt ugnen på 150°. Täck en stor långpanna med bakplåtspapper och smörj den med lite matolja.

Blanda maizena, socker och kakao. Vispa äggvitorna i en helt ren, fettfri och torr bunke och vispa vitorna till dom är stela, häll då i vinägern. Häll i sockerblandningen i äggvispet, lite i taget tills vitan är styv och blank.

Bred marängen i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter och sänk sedan värmen till 110° och grädda i ytterligare i 20-25 minuter eller tills marängen är pösig. Låt svalna på plåten i ca 15 minuter innan den stjälps upp på bakpapper.

Hallonmousse: Lägg dom tinade hallonen och gelésockret i en kastrull och koka försiktigt i nån minut. Ställ kallt för att svalna.

Vispa grädden. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micron. Låt chokladen svalna något och vispa sedan ner den i grädden. Vänd ner hallonsylten i chokladgrädden.

Tärna persikohalvorna. Bred moussen över marängen, lämna några cm på ena långsidan. Strö över persikobitarna över mousen.

Börja rulla ihop från den långsidan med fyllning och låt kakan vila med skarven neråt.

Smält den mörka chokladen och ringla den över rullen. Krossa dom frysta hallonen och strö över rullen.

Receptet har jag hittat  på en mycket trevlig blogg som heter Hallon & blåbär!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0