Risknäck med choklad

Första julgodiset gjort!
Provade ett recept som jag fick tips av Tessa att prova.
Jag gjorde som henne och tillsatte choklad och det blev smarrigt värre!
Receptet kommer från Norrmejerier från början.
Otroligt dålig bild och det är mycket godare än vad det ser ut!;-)



Ingredienser:

2 dl socker
2 dl sirap
2 dl Vispgrädde
150-200 g smält choklad
ca 1/2 påse vårgårdaris

Så här gör du:

Koka socker, sirap och vispgrädde till knäck ca 30-40 min. Gör kulprovet! Smält chokladen. Tillsätt allt i vårgårdariset och häll upp massan på bakplåtspapper. Låt stelna och bryt risknäcken sedan i bitar.
(Kulprov=häll en droppe smet i en kopp med kallt vatten. Kan droppen rullas till en kula är smeten färdig).


Kommentarer
Postat av: Tessa

Goda eller hur ;)

2011-12-05 @ 19:54:03
URL: http://terwa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0