Spökmaränger

Nu när det är höstlov och många verkar vara hemma med sina barn kan det vara mysigt att baka lite tillsammans!
Varför inte göra några marängspöken till allhelgonahelgen?
Nelly och jag bakade dessa härom dagen, tyvärr blev de lite kladdiga att ta i men det var säkert jag som gjorde något knas..
De blev iaf rätt fina och Nelly tyckte att det var skoj!
Ögonen gjorde vi med "majspinnar" alltså såna man stoppar i majskolven för att lättare kunna hålla i den.



Ingredienser:
2 st  äggvitor 
1,5 dl  strösocker 
10 g  mörk choklad 

Tillagning:
1.
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och     tillsätt sockret lite i taget.

2. Vispa till en blank fast smet. sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med  bakplåtspapper. Gör små armar genom att nudda dem lätt med ett finger.

3. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt dem svalna och se till att de står torrt. Smält chokladen och gör ögon på spökmarängerna. Förvara torrt, helst i låda med lock.

Vi bakade också en kladdkaka som vi ställde spökena på.



Jag personligen tycker inte om maränger alls men de är ju naturligt glutenfria.


Kommentarer
Postat av: Malin

Smart med majspinnarna!

2011-11-04 @ 17:34:17
Postat av: helen

Gillar du makroner? De är väl glutenfria!

2011-11-04 @ 17:45:59
URL: http://heloosblogg.wordpress.com
Postat av: Linda

Jag är ju smart.;-) Jo såna gillar jag och de är glutenfria!

2011-11-04 @ 23:18:40
URL: http://yramammansrecept.blogg.se/
Postat av: Jennie

Mycket snyggt!

2011-11-05 @ 08:42:42
Postat av: helen

Då tycker jag du ska bli makronmästare! =)

2011-11-05 @ 10:33:11
URL: http://heloosblogg.wordpress.com
Postat av: Linda

Tack, syster! Ja Helen det kanske är något att satsa på?

2011-11-05 @ 15:25:59
URL: http://yramammansrecept.blogg.se/
Postat av: essay

mmmm....like small buggs))

2011-11-10 @ 16:20:15
URL: http://essayshelp.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0