Mazarinkaka i långpanna

Den här kakan har jag gjort några gånger men denna gång gjorde jag glasyren annorlunda.
Kakan blir alltid lika saftig och god!



Detta behövs:

400 g smör
6 dl socker
4 st ägg
1¼ dl sötmandel
10 st bittermandel
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl

Glasyr:

3 dl florsocker
¾ dl marmelad
2 tsk olja

Gör så här:

Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget sedan den malda mandeln.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker rör ned det i äggsmeten omväxlande med mjölk.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 25 minuter, 200°.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och låt kakan kallna.
Bred på glasyren skär i rutor.

Marmeladen jag använde var den här.




Kommentarer
Postat av: Malin

MUMS!

2011-08-14 @ 19:07:53
Postat av: Linda

Kom och smaka!;-)

2011-08-17 @ 11:48:48
URL: http://yramammansrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0