Snoddas/chokladrutor/moccarutor

Ja dessa lättgjorda go'bitar har många namn!
Bakade dessa igår kväll för att bli av med lite grädde.
Jobbarkompisarna verkade uppskatta dem idag.:-)
Var ju en lite annorlunda variant när man kikar på receptet men det var inte så jättestor skillnad på smaken faktiskt.



Kakan

175 g smör eller margarin
2-3 ägg
3 dl socker eller råsocker
1/2 dl kakao
1/2 tsk rent vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk eller grädde
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr
100 g smör eller margarin
5 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 msk kallt kaffe
ca 2 dl kokosflingor

Gör så här:
Smeten räcker till en mindre långpanna.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker så det blir pösigt.
Blanda alla torrvarorna i en skål. Rör ner torrvaror, mjölk och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör slätt.
Slå smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter - känn med en sticka om kakan är färdig.

Smält smöret till glasyren. Vispa ner alla ingredienser utom kokosflingorna.
När kakan svalnat bred på glasyren jämnt över hela ytan och strö över kokosflingorna.

Ställ kakan kallt så glasyren stelnar och skär sedan kakan i rutor.


Kommentarer
Postat av: Camilla 30 år & 8 barnsmamma

ÅÅÅHHH så gott det såg ut..

Nu vart man ju sugen på att baka den..:-D



Mvh Camilla

2011-07-05 @ 23:36:32
URL: http://minstorafamilj.blogplatsen.se
Postat av: Johanna Friman - Tvåbarnsmorsan

Åh så gott!

2011-07-06 @ 08:42:54
URL: http://tvabarnsmorsan.blogspot.com
Postat av: Linda

Ja de blev goda!

2011-07-08 @ 08:59:28
URL: http://yramammansrecept.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0