Kyckling med kall dillsås



Så här såg våran lunch ut på midsommarafton!
Perfekt sommarmat och passar jättebra att bjuda på eftersom det går bra att förbereda.

8 port.

900 gram kycklingfilé

Smör

1 1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

Sås:

4 dl lätt creme fraiche

Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron

1 msk flytande honung

1/2 dl hackad dill

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Garnering:

Dill & citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

Bryn kycklingen i omgångar på båda sidor i smör i en stekpanna.

Lägg dem i en långpanna.

Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Låt kycklingen kallna.

Rör ihop såsen.

Hit kan man förberereda.

Skär kycklingen i skivor och lägg ut dem på ett stort fat.

Krydda med salt och peppar.

Ringla hälften av såsen över kycklingen och servera resten till.

Strö över dill och garnera med citron.

Servera med potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0