Apelsinrutor till påsk

Det här receptet kom jag på för en herrans massa år sen!
Egentligen är det ett recept som kommer från sju sorters kakor och heter snoddas.
Men jag bytte ut choklad och kaffe mot apelsin. Många har tyckt att de är jättegoda och jag tycker att de passar bra till påsk!



Du behöver:

150 gram margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av ½-1 apelsin
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr:
75g smör eller margarin
2 msk färskpressad apelsin
rivet skal av en apelsin
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna (ca 30x40cm).
Grädda kakan i nedre delen av ugneni 175º i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. 
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar. 

Kommentarer
Postat av: Coquina

Mums vad gott =) Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där om du gillar kaffe =)

2011-04-15 @ 23:49:21
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Gula och fina!! Och säkert supersmarriga med apelsin i. Får kanske bli ett bak till påsk!:)

2011-04-18 @ 11:35:22
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Frida

Dagens blogg ligger uppe!

Vann du inte, anmäl dig bara igen ;)

http://fridisi.blogg.se/2011/april/vinnarna-ny-omgang-2.html#comment

2011-04-19 @ 21:20:54
URL: http://fridisi.blogg.se/
Postat av: Marketta

Det var dom här jag funderade på och prova nån gång.



Fast jag bakar inte så ofta, för jag försöker gå ner i vikt, och jag har så svårt att låta bli om det blir gott ;).



Men dom där havretoscarutorna var verkligen en höjdare.

2012-02-09 @ 00:13:42
URL: http://colliekompisarna.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0